Bewoners

Waar blijft de informatiebus?

Infobus-24-11-2015

Waarom hebben bijvoorbeeld de bewoners van de Zuiderspoorflat informatie nodig?

Nou, via een bewerkte foto, geleend uit het IMRO archief, is een deel van het krachtenveld aangegeven, waarin de bewoners van ons flat zich thans bevinden. Er gebeurt van alles rondom ons, nog veel meer dan alleen op deze foto te zien valt, maar wij weten van niets. Geen inlichtingen, geen voorlichting. Hoe moeten wij ons daar tegenover opstellen? Moeten wij ons al in zekere mate gaan organiseren, zoals te weinig gebeurt in Enschede, met dat hoge percentage ongeletterden. “Jij maakt de buurt”, kan daar niet wat geld heen naar die mensen, voor studie en begeleiding? Daar knapt Enschede vast wel van op, van zulke initiatieven.

Luchtfoto-Aldi-etc

 

Koopwoningen

Koopwoningen kunnen ook een alternatief zijn voor huren in de Zuiderspoorflat.

Dit drukwerkje, betreffende nieuwbouw koopwoningen aan de Getfertweg, kregen wij als bewoners van de Zuiderspoorflat in de bus. €500,00 per maand? Tja, dat is te doen. Je blijft in de buurt, in het centrum, alleen je uitzicht is foetsie.

Hofkwartier-verkoop-10-03-2015-voorkant

 

Vesteda

Een alternatief voor de Zuiderspoorflat?

Tja, haken en ogen, mitsen en maren, voors en tegens.

 

De Vlierstraat.

Foto van Domijn in het dagblad Tubantia.

Welke kleuren gaat de Zuiderspoorflat krijgen?

Frisse-look-Vlierstraat-2

 

Op deze manier kunnen de flats aan de Vlierstraat blijkbaar weer even vooruit.

Vlierstraat maart 2106

En de Zuiderspoorflat, in de verte?

Zuiderspoor door raam

 

 

Platen vervangen.

Niet eens zo high tech, zo ingewikkeld.

Domijn-besteedt-onderhoud-uit

Plaat vervangen 4Plaat vervangen 1Plaat vervangen 2

 

 

Omgewaaide boom weggehaald.

13-12-2015. De omgewaaide boom op onze parkeerplaats is einde vorige week in stukken gezaagd en weggehaald. Nu dat sloopautootje nog. Er staan al maandenlang twee sloopauto’s op ons parkeerterrein.

Het spoor van die boom kun je nog terugzien in de gevallen bladeren.

 

Niet de bedoeling!

Onderstaande kan niet de bedoeling zijn van meneer Domijn, nu de blokcontainers weg zijn, maar misschien moeten meneer Domijn en Twente Milieu daar zelf ook wat aan doen.

 

Je kunt je afvragen waar de toekomstige bewoners van het Bleekveld hun huisvuil moeten laten. Ook bij de Veldkampflat? Dat lijkt niet waarschijnlijk. Zou bij hun oplossing ook de Zuiderspoorflat betrokken kunnen worden, ook in verband met de toekomst?

Waar komt nou die vuilcontainer van het Bleekveld? Bij ons op de parkeerplaats?

Hebben bepaalde bewoners van ons flat een vooruitziende blik door daar al hun afval te deponeren?

Containers Bleekveld

Blokcontainers definitief weg.

Het is even slikken, 09-12-2015, maar na tientallen jaren dienst te hebben gedaan, zijn de blokcontainers bij de Zuiderspoorflat definitief verwijderd. Wat voorlopig nog rest zijn hun afdrukken.

Containers zijn weg 09-12-2015

 

Ondergrondse afvalcontainers.

Het werkt, het lukt prima om je afval, als Zuiderspoorflatbewoner, kwijt te raken in één van de afvalcontainers bij de Aldiflat of Veldkampflat.

Afvalcontainer 05-12-2015

Brief van Herwin ter Riet.

Waarschijnlijk heeft iedere bewoner van de Zuiderspoorflat onderstaande brief ontvangen van Domijn, van Herwin ter Riet.

De blokcontainers op onze parkeerplaats zullen na twee weken worden weggehaald en dan moeten we ons afval kwijt bij de ondergrondse afvalcontainers bij de Veldkampflat, daarbij moeten we onze milieupas  gebruiken.

Bij een aantal bewoners van de Zuiderspoorflat heerst nog de gedachte dat het storten van afval in de ondergrondse afvalcontainer per storting geregistreerd gaat worden bij de Veldkampflat, maar hiervan is op zijn vroegst sprake vanaf 1 januari 2017, althans volgens de site van Twente Milieu. Voorlopig kan men als Zuiderspoorflatters gewoon afval storten in de containers bij de Aldiflat, zonder financiële consequenties.

Klik hier, Twentemilieu

 

24 08 2015 Vuilcontainers (2)

Vaarwel Blokcontainers!

Welkom bij de Veldkampflat!

Veldkampflat containers

Maar het kan ook anders. Zie onderstaande foto.

Veldkampflat containers 2 (2)

Wanneer we ons afval scheiden, kunnen we dat ook kwijt in andere containers bij de Veldkampflat. Glas, textiel, papier, verpakkingen, pet, maar geen meubilair. Zie hieronder. Eventuele post kun je hier trouwens ook kwijt.

Gescheiden afval (2)

Stormschade!

De eerste najaarsstorm in 2015, op 18 november en meteen schade, op de parkeerplaats.

 

Er zit een kleine auto onder al dat groen, rakelings heet zoiets.

 

Aan het begin van dit jaar is er gelukkig uit voorzorg gesnoeid. Negen maanden geleden stond dit eigenwijze autootje er al. Pal in de hoek boven. In al die tijd niet van de plaats geweest.

 

Enexis! Energie!

Er gaat heel wat energie in, bij de Zuiderspoorflat, letterlijk zelfs, tijdens deze dagen in november 2015 en dan slopen in 2018? Kan.

Een schutting, rechts het Bleekveld van de Woonplaats, met nieuwbouw, links het Zuiderspoorterrein van Domijn. Gewoon gezellig druk. goed voor de economie.

Gaspiep parkeerplaats 17-11-2015 (2)Energie 18-11-2015 (2)

 

Het appartement met nummer 174-18 is te huur, voor €597,25 per maand, per 3-11-2015,

Duidelijk wordt hier vermeld dat de Zuiderspoorflat in 2018 gesloopt gaat worden.

 

Het appartement met nummer 164 is te huur, voor €594,34 per maand, per 01-09-2015.
Er zijn 31 reacties.

Het appartement met nummer 166 is te huur, voor €594,34 per maand, per 01-09-2015. Er zijn 24 reacties.

Het appartement met nummer 174-601 is te huur, voor €473,79 per maand, per 2 oktober 2015.

Zie voor een vergelijkingsoverzichten onder “Woningcorporaties”. Bij dit alles wordt met geen woord gesproken over geplande sloop in 2018, van de Zuiderspoorflat. Er zijn 124 reacties.

Voor de plattegrond van 601, zie hieronder.

 

 

24 augustus 2015, zo naderen we de hoofdingang van de Zuiderspoorflat.

24 augustus 2015, waar laat ik mijn huisvuil vandaag?

De wilg op het Bleekveld (2)

De bewoners van de Zuiderspoorflat zullen er aan moeten wennen, binnenkort worden deze wilgen gekapt.

Zie voor de kapvergunning de Huis aan Huis van 19 augustus 2015.

 

 

Uit veiligheidsoverwegingen is begin 2015 al meer gekapt en gesnoeid naast de Zuiderspoorflat.

Gesprek

Donderdag 13 augustus 2015 hebben een viertal huurders van de Zuiderspoorflat een gesprek gehad met Domijn, bij Domijn. Voorlopige conclusie is, dat de Zuiderspoorflat in 2018 zal worden afgebroken en dat de aandacht vóór en de betrokkenheid met de Zuiderspoorflat tot een wettelijk minimum wordt beperkt door Domijn, tot aan de sloop. Domijn schermt ermee dat ze binnen het kader van de Huurwet moeten en willen opereren ten opzichte van dit appartementencomplex en verder niet. Wat houdt dat nou eigenlijk in, die Huurwet?

Bijdrage verhuiskosten 2015 STC 1   Wanneer verhuiskostenvergoeding 1   Wanneer verhuiskostenvergoeding 2

Mededeling

Om de zoveel tijd wordt er ingebroken bij of in de Zuiderspoorflat, met name in de bergingen. Het is dan ook zaak om echt beide sloten op de bergingsdeur te gebruiken en dat ook iedere keer en vooral waakzaam blijven.

 

 

Bergingsdeur

Wanneer om één of andere reden de dranger van de buiten bergingsdeur wordt gehaald, moet die dranger daarna wel weer bevestigd worden, anders lok je te makkelijk diefstal uit!

Scooter

De scooter van onze Ahmet van Domijn, hij houd toezicht op de Zuiderspoorflat

Ahmet onze Domijn toezichthouder is er

Domijn Resultaat 2014

Financieel heeft Domijn in 2014 een resultaat bereikt van 66,6 miljoen euro waarmee het negatieve resultaat van 2013 van 62,7 miljoen euro weer wordt gecompenseerd. Het is helder, boekhouden is en blijft een moeilijk vak. Dit zijn bedragen waar een eenvoudig huurder niet over durft te dromen. Structureel is er weinig veranderd in de financiële verhoudingen bij Domijn, zo te zien althans in de jaarrekening 2014. Domijn resultaat 2014