En hoe nu verder?

Hoe nu verder?

Hoe verder?

Een regel uit deze brief.

Helaas, dit is volgens ons, huurders, niet helemaal gelukt.

Een akkefietje. Woensdagmiddag 17 mei 2017, een breuk in de hoofdwaterleiding voor de ingang van onze laagbouw. Foto via RTVOost.

Onze eigen foto van bovenaf genomen, de brandweer is er en rechts de gele busjes van Plegt Vos.

En om half zes is men nog steeds doende, nog geen water op de 10e verdieping, het akkefietje is een echte klus geworden. Rechts nadert een vrachtwagen van Plegt Vos.

Hieronder, iets voor middernacht gaat deze vrachtwagen pas weg, Er is dan weer water voor de bewoners van de Zuiderspoorflat.

Ziekenauto’s wijken nog uit, voorzichtshalve, bijna een rampje hier, het was ernstiger dan men eerst dacht. 

Hieronder, donderdag 18 mei, net of er niets gebeurd is, het ligt er weer netjes bij. De lekkage was pal voor de voordeur van de laagbouw van de Zuiderspoorflat.

Hieronder. Ook afscheid nemen hoort bij slopen en renoveren.  

Wij hebben nu een jaar of drie een huismeester gehad in de Zuiderspoorflat, in de persoon van de allervriendelijkste en betrokken Ahmet. Op gepaste wijze hebben een aantal bewoners met hem gebruncht bij restaurant Zeytin, dit als afscheid en dank voor zijn goede diensten. Het ga hem goed!

 

Hieronder. Opeens een badkuip onder mijn balkon. 31 mei 2017.

Zo te zien komt dit exemplaar niet rechtstreeks van de Gamma.

Hoe raken de luitjes in Enschede van hun vuil af? Zo dus, blijkbaar. Twente Milieu!

Ondergetekende gaat ook verhuizen, Domijn heeft hem een ander, zonder meer mooi appartement toegewezen. 

Weg bij de ondergescheten Zuiderspoorflat met de duiven en de vuurbestendige asbestplaten, daar hadden we vorig jaar geluk mee, in oktober, met die ouwe platen.

Voor het eerst in 36 jaren een duiveneitje op het balkon van ondergetekende. De beesten weten gewoon niet meer waar ze met hun eieren naar toe moeten. Paniek.

Mij benieuwen hoe het Sociaal Plan van Domijn uitpakt, in de praktijk. Hoe lang moet je op je vergoeding wachten om na ontvangst van dat geld met je nieuwe woning bezig te kunnen gaan? Één week, twee weken? Door de dubbele huur kunnen huurders al snel in de knel komen!

Onlangs op een interessante website gewezen.

Website jure.nl