Gemeente Enschede

De gemeente Enschede

Met het stadhuis van ingenieur Friedhoff..

SAM_3071

Het Koningsplein, de nieuwe aanwinst van Enschede.

SAM_3061

 

Sociale huisvesting.

De gemeente Enschede, ook de politiek daar, houdt zich weinig met de sociale huisvesting bezig in deze stad, misschien ook door omstandigheden. Financieel? Politiek? FC Twente?

Deze gemeente laat de gang van zaken, betreffende de sociale huisvesting, in zijn geheel graag over aan de drie grote corporaties in Enschede, de Woonplaats, Domijn en Ons Huis. Het is maar de vraag of deze houding binnen het kader van de nieuwe Woningwet 2015 nog volgehouden kan worden door Enschede, ook met het zicht op allerlei merkwaardige kaalslag door de hele stad, er wordt en is teveel gesloopt en te weinig nieuw gebouwd, om dan maar niet te spreken over betaalbaarheid van de woningen, dit gesteld tegenover de magere inkomens bij een substantieel deel van de Enschedese bevolking.

Bekijk hier de pagina ‘wonen en leven‘ van de gemeente Enschede

 

Een sympathiek stukje in de Tubantia, maar zoals uit de omgeving van de Zuiderspoorflat mag blijken, is de werkelijkheid rond bouwplannen zeer weerbarstig, taai, van lange duur, tien tot vijftien jaren of meer. Zal zo’n kompas nou zoden aan de dijk zetten? Die werkelijkheid zal het leren!

Bouwplan sneller duidelijkheidLogo_Gemeente_Enschede