Welkom op de Zuiderspoorflat.nl

De Zuiderspoorflat is een appartementengebouw met 97 wooneenheden aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De Zuiderval, één van de Enschedese invalswegen, eindigt recht tegenover dit tien verdiepingen tellende flat. Het gebouw staat er nu 36 jaren en is thans in bezit van de stichting Domijn, woningcorporatie te Enschede. Op 29 juni 2016 is aan de huurders van de Zuiderspoorflat door deze eigenaar, Domijn, medegedeeld dat dit appartementencomplex in 2018 gesloopt gaat worden. Nieuwbouw zal er dan voor in de plaats komen. Op 25 april 2017 is door Domijn een mooi plan voor nieuwbouw gepresenteerd, ontworpen door LKSVDD architecten en uit te voeren door aannemer Plegt-Vos. Aan huidige bewoners van de Zuiderspoorflat wordt daarbij de mogelijkheid geboden om in te schijven voor terugkeer in deze nieuwbouw op hun zo vertrouwde stek in Enschede. 

Enkele tientallen wooneenheden in dit gebouw zijn op dit moment nog steeds verhuurd, een aantal in het kader van de Leegstandswet (tijdelijke verhuur) welke de gemeente Enschede toch toepast op deze wooneenheden.

Frontfoto aangepast 20160419_163117_009_bewerkt-7

De Zuiderspoorflat heeft, met name gedurende de afgelopen 16 jaren, een rauw bestaan gekend, dat is vooral te zien aan de buitenkant, er is in die periode nagenoeg geen onderhoud gepleegd. Het ziet er niet meer uit, van buiten. Waarom hier ook geen 2 miljoen euro besteed, zoals bij de Veldkampflat, om het een beter aanzicht te geven?  De binnenkant van het gebouw, de woningen en de gangen, valt mee, ook dankzij de renovaties van die gangen en de keukens in het jaar 2000, door de vorige eigenaar “Eigen Haard”.   Er kan nog steeds goed gewoond worden in de Zuiderspoorflat, maar op den duur komen we de bewoonbaarheidsgrenzen wel tegen.

In 2011 is al door een aantal bewoners actie gevoerd omtrent dit alles.<<klik hier

Wat gaat woningcorporatie Domijn nu uiteindelijk doen met dit appartementengebouw? Mogelijk kan deze website ons helpen om daar meer inzicht in te krijgen. Graag reacties, het uiten van gedachten, wensen, tips etc..

De bewoners worden en werden de afgelopen 16 jaren bepaald niet als mondige volwassenen behandeld. Een doelmatige vorm van informatievoorziening en overleg is in die periode vakkundig om zeep geholpen door onze eigen woningcorporatie zelf, Domijn dus.

 

 

 

Zuiderspoorflat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *